top of page

איך מתמודדים עם עליות וירידות בכמות הלקוחות

בכל עסק יש תקופות שבהן מגיעים פחות לקוחות ויש תחושה של האטה שכמובן קשורה גם לזה שפחות כסף נכנס.

מהצד השני, מגיעות תקופות של שפע בפניות ולקוחות אבל גם תקופה כזו, מביאה איתה אתגרים משלה. 

בואו נדבר על זה קצת...

מה קורה כשנהיה שקט?

התגובה הנפוצה האוטומטית היא של לחץ ויכולים להתלוות אליה ירידה בתחושת הערך העצמי וספקות בנוגע למקצועיות ולאיכות השירות שאנחנו מציעים.

קודם כל חשוב להגיד שאין עסק שתמיד יש בו את אותה רמת פעילות. ישנן המון סיבות לכך שרמת הפעילות יורדת ולא כולן תלויות בנו. החלקים שתלויים בנו קשורים לרוב לרמת הפניות שלנו באותו זמן, בין אם פיזית או רגשית. אם אנחנו עייפים, כואבים או מאוד לא פנויים רגשית בגלל דברים אחרים בחיים שלנו, זה יכול להשפיע גם על העסק.


חשוב מאוד שנשים לב שאנחנו לא מתחילים להאשים את עצמנו אלא עושים דברים שתומכים בנו ומאפשרים לנו לחזור להיות פנויים ועם אנרגיות. זה אולי נשמע מוזר, אבל לקחת יום או יומיים חופש דווקא בזמנים כאלה יכול להיות מהלך שיעזור הרבה יותר מפרסום של עוד פוסט או ביקור בעוד קבוצת נטוורקינג. 


יכול להיות שאנחנו בתקופת אינקובציה...

אלה תקופות בהן משהו חדש מתבשל – תובנה, שירות או מוצר חדש, דרך אחרת לגשת אל העשייה הקיימת. בתקופות כאלה נרגיש לפעמים בלבול ופיזור ולא נבין בדיוק מה אנחנו עושים.

זה בסדר, הדברים תיכף יתבהרו, מותר לשהות גם בחוסר הידיעה למרות שזה לא קל. תקופות כאלה הן מעולות להקדשת יותר זמן ללמידה, כתיבה ורענון של חומרים קיימים.


בתקופה כזו יש לנו הזדמנות לבדוק מה עובד יותר ומה פחות בשיווק שלנו, לדייק אותו וליצור מהלכים שמניעים מחדש את הגעת הלקוחות. כשאנחנו יוצרים מנגנון שאנחנו מזהים שעובד בשבילנו, הירידה בכמות הפניות בתקופה של שקט תהיה פחות דרסטית וכך גם החזרה לתנופה תהיה יותר קלה.


עוד משהו ששווה לזהות זו המחזוריות של הגלים: זה יכול להיות קשור לעונה בשנה, לחגים, חופשים וזו יכולה להיות מחזוריות פנימית שלנו.

ברגע שזיהינו את המחזוריות – החיצונית או הפנימית, יהיה קל יותר להיערך אליה ולמצוא דרכים ליצור תנועה גם בזמנים יותר מאתגרים. 


מזמינה אתכם לבדוק מהי המחזוריות שלכם...

איך עושים את זה? הדרך הכי פשוטה היא לבדוק את ההכנסות או כמות הלקוחות/עסקאות שהיו בחודשים או תקופות שונות של השנה – עדיף לבדוק לפחות שנתיים-שלוש אחורה כדי לקבל מדד אמין. לראות אם יש דפוס שחוזר על עצמו ומאיזו סיבה.

זיהיתם דפוס כזה? מעולה! בואו נראה מה אפשר לעשות הפעם אחרת.

לדוגמה – זיהיתם שסביב החגים יש האטה בהגעה של לקוחות חדשים. שווה לזהות מהי הסיבה בגללה הם לא באים ואז לתת לה מענה - על ידי הצעת שירות שמתייחס אל החגים והופך אותם דווקא לסיבה להגיע, הכנת הטבה מיוחדת שתקפה רק בזמן החגים, הגדלת תקציב השיווק ויש כמובן עוד הרבה אפשרויות.

עשיתם את התרגיל? יהיה מסקרן לשמוע מה גיליתם! שתפו וקבלו ממני רעיונות לפעולות שניתן לעשות... מוזמנים לכתוב כאן למטה בתגובות...

Comments


לא רוצים לפספס? מוזמנים להירשם כאן לניוזלטר שלי

פוסטים אחרונים
ארכיון
תגיות
bottom of page