top of page

איך להתארגן על עצמך אחרי שהבנת שאת מולטי...

בתור מולטי, היומיום שלי בנוי מעבודה בכמה תחומים שונים: ליווי עסקי/שיווקי, ניהול דפי פייסבוק עסקיים, טיפול ברפואה אלטרנטיבית, פיתוח כלים וסדנאות לעבודה יצירתית בעסק ובקליניקה...

זה אומר שבמהלך השבוע חדר העבודה שלי נראה ככה:

חדר עבודה יערה

וככה:

ואז ככה...

בעבר זה מאוד בילבל אותי. לא הצלחתי להבין איך להתייחס לזה מבחינת הדרך שבה אני מציגה את עצמי וגם לא מבחינת ההתארגנות ביומיום. בשנה האחרונה מצאתי קודם את ההגדרה ואחר כך גם את הדרכים לממש ולעבוד בצורה שמכירה בכך שאני שייכת לאנשי המולטי. וזה אומר שאני תמיד עובדת על כמה פרויקטים ובכמה תחומים במקביל.

כן, זה יכול לחרפן ויש עדיין ימים שבהם אני מרגישה שהקפיצה מתחום לתחום היא מוגזמת. יחד עם זאת, למדתי כמה דברים שמאוד עוזרים לי בהתארגנות היומיומית ובפיתוח הקריירה שלי לאורך זמן:

להגדיר מהו הפרויקט המרכזי כרגע ומהם הפרויקטים המשניים ולהגדיר את משך הזמן: לחודש הקרוב, לרבעון וכו'. העדיפות מבחינתי היא למשכי זמן קצרים יחסית גם אם יש פרויקטים שהם ארוכי טווח, כדי שבכל פעם אפשר יהיה לבדוק מה עובד ומה לא ולהתכוונן בהתאם. לעיתים בדרך מופיעות הזדמנויות שלא חושבים עליהן מראש ולכן שווה להשאיר מקום לגמישות ולהחליט כל חודשיים-שלושה מחדש על מה שמים את הפוקוס כרגע. לדוגמה: ההחלטה שלי לגבי מאי ויוני הייתה שהפרויקט העיקרי שלי הוא החשיפה והקידום של קלפי מפת האוצר. ההחלטה הזו עזרה לי לסיים את הכנת הערכה, לעשות צילומים, לערוך סרטון, לכתוב פוסטים, לפרסם ולקיים סדנה ראשונה של עבודה עם הקלפים. זה גם איפשר לי לראות שישנה התעניינות בקלפים ויש לאן להמשיך ולהתפתח איתם. זה אגב לא סותר הכנה של תכנית שנתית, אבל מאפשר את הגמישות בתוכה.

לבנות בלוקים של עשיה באותו תחום: כל בעל עסק עצמאי מכיר את הסיטואציה הזו שבתוך יום עבודה נתון צריך לפעמים לחלק את הזמן בין שיווק ללקוחות, בין ספקים להנהלת חשבונות. אצל אנשי המולטי זה אפילו יותר מוקצן כי ישנם גם מספר תחומי עשיה. יש משהו מפתה וממריץ בלג'נגל ולעבור מתחום לתחום, אבל גיליתי שלאורך זמן זה מאוד שוחק. בכל פעם מחדש אני צריכה להיזכר איפה הפסקתי משהו ולהתחיל אותו משלושה צעדים אחורה. לכן היום אני משתדלת לרכז טיפולים ליום אחד, פגישות עסקיות ליום נוסף, כתיבה ופיתוח של הפרויקטים שלי בבלוקים של לפחות שלוש שעות רצופות באותו יום ועבודה עבור לקוחות גם בבלוקים של שעתיים-שלוש רצופות. כך, גם אם באותו יום אני עושה דברים שונים מתחומים שונים, הם יחסית מרוכזים.

זמן סריקה, זמן בהייה וזמן עשייה:

זמן סריקה: אחד הדברים הכי אהובים על אנשי המולטי זה ללמוד דברים חדשים, לקרוא או להקשיב להרצאות מתחומים שונים. אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות זה לקרוא מאמר, לגלוש למאמר אחר, ללכת לקרוא על מי שכתב את המאמר, למצוא אצלו ציטוט מתחום אחר לגמרי ואז לקרוא גם עליו.

זמן בהייה: על הספסל בגינה, בהליכה או מול הים, בזמן שטיפת כלים או מקלחת. זמן בהייה הוא הזמן שמאפשר לדברים להתבשל, שמאפשר לנו רגע לעזוב את החשיבה על נושא מסויים. זה זמן חשוב מאין כמוהו וכשמאפשרים אותו מתחילים לגלות שממנו נולדים הרעיונות הכי גדולים.

זמן עשייה: זמן שמוגדר לכתיבה או לפגישות, לשיחות טלפון, ניהול חשבונות וכל דבר אחר שממנו העסק שלנו בנוי.

מבחינתי כל אחד מהזמנים אלה הוא הכרחי בתוך היומיום שלי ותורם לעשייה שלי. לי עזר קודם כל להכיר ולהגדיר את האיכויות שלהם ואחר כך להתחיל לבנות את השבוע שלי בצורה שמשלבת את שלושתם. ברגע שהפסקתי "לגנוב" לעצמי זמני בהייה וסריקה והתחלתי לתת להם מקום, גם זמן העשייה נהיה הרבה יותר יעיל ובעיקר נפסקה הביקורת הפנימית והגיעה ההבנה שלעשיה ולהתקדמות יש הרבה צורות.

יש לכם רעיונות נוספים או דרכים משלכם להתמודד עם ההתארגנות כאנשי מולטי? אשמח שתשתפו בתגובות

לא רוצים לפספס? מוזמנים להירשם כאן לניוזלטר שלי

פוסטים אחרונים
ארכיון
תגיות
bottom of page